El record de tu

Del 29 de març al 15 de maig, tindràn lloc el primer cicle d’exposicions de les jornades fotogràfiques de processos químics de Basaltades 2013. El record de tu és una de les 9 obres que s’hi podràn veure.

Per a tots els que estigueu interessats en visitar l’exposició, dirigiu-vos a Castellfollit de la Roca, a l’església antiga.

EL RECORD DE TU
Per Alba Tenas

El projecte tracta el tema de les relacions personals utilitzant una història senzilla, un estat de desamor i d’absència. Aquesta absència va donar vida a aquest acte fotogràfic, que sorgia de la necessitat de racionalitzar la pèrdua. Parla del pas del temps i del canvi que aquest genera en les relacions personals. Convertint allò conegut en desconegut i a l’inversa. El que una vegada va ser ja no és, ja no existeix, no és perceptible, no com ho havia estat, i per tant, d’alguna manera, resulta invisible.

L’objectiu era, de manera metafòrica, plasmar aquesta buidor utilitzant l’espai com a model, com a conexió amb el passat, i deixant en un segon terme la figura humana, abandonant-la en l’escena i, fins i tot, convertint-la en una peça absent.

‘‘Ella ja no existeix, no la que jo voldria veure. És un raig de sol, un espai buit. Podria no ser-hi i la imatge tindria el mateix sentit. Potser en algun moment, un instant d’ella, un petit record, apareix com una imatge vagabunda, però és sense seguir essent. La conseqüència inequívoca de l’oblit.’’

En aquestes imatges es mostra la mort d’un sentiment, d’una conexió, de l’amor. Aquest treball genera una nova perspectiva, els silencis entre imatge i imatge s’omplen d’alguna cosa, que han resultat en un renaixement, un nou inici. Un canal de doble sentit que li ha atorgat un immens valor personal al projecte, la capacitat de mostrar dues lectures, dues veritats, en una sola imatge. Un diàleg que es llegeix observant ben d’aprop.

Tot el sentit de la sèrie queda tancat en les seves imatges, essent innecessari buscar més respostes. Es tanca un cercle, deixant-me un sol record, el seu.Comments are closed.